3a tasca: nit al trinquet de la UPV.

 

En aquest cas compartiré la meua experiència al trinquet situat dins del campus universitari de la Universitat Politènica de València i les distintes sorpreses i reflexions que puc extraure d´aquesta experiència.

          En primer lloc, imaginar l´existència d´un trinquet, en condicions i amb molts detalls històrics de la pilota valenciana, ja hem costava imaginar-ho, però l´existència d´este amb tots els seus ingredients interns en el campus d´una Universitat a València, mai m´haguera pogut imaginar això. Abans d´entrar en aquest, jo m´imaginava un trinquet molt corrent, complint els mínims “viables” per poder jugar i poc més, sense cap floritura ni res, però al entrar en ell, veure la seua gran dimensió, les seues nombroses sales dedicades a l´historia d´aquest joc i les distintes grades que podien abastar un nombre important de públic, vaig tindre la impressió de que aquest trinquet podria allotjar el màxim torneig a nivell competitiu de pilota valenciana, ja que estava molt ben condicionat per poder fer-ho.



          Més tard, quan tot el grup vam començar a practicar les distintes activitats preparades per el nostre professor, vaig poder sentir-me privilegiat de poder estar dins d´aquella “nau” i poder practicar aquest esport tan arrelat a la nostra cultura. Destacar també el paper de la Covid-19 ha tingut sobre aquesta pràctica, ja que si haguérem pogut gaudir d´aquesta instal·lació sense cap limitació d´aforament o amb la mascareta que provocava interrupcions per esgotament, crec que haguérem pogut dividir aquella instal·lació en diferents parts i poder tindre una sessió pràctica prou més nodrida de sabers i coneixements nous i fer partides entre nosaltres, l´alumnat, més interesants.

          En últim lloc, diferents companys van quedar prou satisfets de l´experiència que tinguérem eixa vesprada/nit, que pensarem en intentar vindre per el nostre compte a practicar pilota valenciana i gaudir d´aquest esport en companyia i fora del que és l´àmbit acadèmic, ja que ningú havia tingut l´oportunitat de practicar la pilota valenciana fora d´aquest àmbit (ja siga a primària, secundària, TAFAD o al nostre grau). Encara que la meua experiència va ser positiva, un fet que hem vaig adonar va ser que a l´hora de fer les primeres activitats, supose que instintivament, vam separar-nos per grups, d´una banda els xics i d´altra les xiques, fet que hem va cridar l´atenció i que al final de la sessió ja tornarem a mesclar-nos per fer una partida col·lectiva. 

          Per tant, gràcies a l´elecció del nostre professorat d´elegir la pilota valenciana com el joc principal en el qual centrar-se, i en la disposició de la UPV ha tingut de romandre en funcionament en plena crisis pandèmica el seu trinquet, hem pogut gaudir el nostre esport i signa d´identitat del nostre territori.



Alumnat que guadirem del trinquet
Companys/es que gaudirem del trinquet. 

Comentarios

  1. Hola Bernardo, bon treball. Expliques amb claretat les teues vivències al trinquet de la UPV i la informació està ben organitzada. No obstant, hi ha diferents tipografies de lletra a l'entrada. La meua nota és un 8,75.

    ResponderEliminar
  2. Bon dia Bernardo, em pareix interessant com en poques paraules ets capaç de transmetre tot allò que vas poder experimentar durant aquesta pràctica al trinquet. A més, també fas referència a les limitacions per la pandèmia actual i la diferència respecte a la sessió en les condicions normals. A mi també em va impressionar aquesta instal·lació que es troba tan prop de la nostra facultat i que ens va permetre gaudir d'aquest esport propi del nostre territori. Aquesta entrada mereix un 9,5!

    ResponderEliminar
  3. Hola Bernardo, me parece muy atractiva esta entrada ya que considero que esta muy redactada y expresas muy bien como se llevo a cabo tu vivencia en el trinquet de la UV. Como tu dices creo que el trinquet es un sitio que impresiona, y todos deberíamos ir alguna vez. Mi nota es un 9!

    ResponderEliminar
  4. Molt interessant la teva experiència en el trinquet. L'entrada molt ben redactada i expressada. Es nota que vau passar-ho molt bé només llegint el que escrius. La meua nota és 9'75.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

5a tasca: Bosaball

Presentació "Juguem amb Bernardo"

2a tasca: pilota valenciana